Modusdisc

Workshops

 1. Voor Wie?

  De workshop is bedoeld voor gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters (al dan niet in opleiding) en professionals die schematherapie (willen gaan) toepassen. Ook vaktherapeuten die werken met schematherapeutische methodieken kunnen aan de workshop deelnemen. Ik ga ervan uit dat de basiskennis met betrekking tot schematherapie bekend is (middels een afgeronde basiscursus schematherapie).

 2. Doel

  Centraal staat het leren gebruiken van de Modusdisc tijdens een schema-therapeutische behandeling. De deelnemers worden geïnspireerd om bij het werken met het Modusmodel gebruik te maken van het visualiseren van aspecten uit de schematheorie met behulp van de Modusdisc. Doel is om de samenhang tussen modi, schema’s en de basisbehoeften te verduidelijken en te visualiseren zodat dit gemakkelijker begrepen kan worden.

 3. Programma

  In het eerste deel van de workshop wordt uitgelegd hoe de Modusdisc werkt. Zo zal besproken worden wat het voordeel is van twee los van elkaar draaiende schijven, waarom de kind-kant verdeeld wordt in vier b’s, hoe de thermometer gebruikt kan worden en hoe de schemaschijven in het model geïntegreerd kunnen worden. Tijdens de workshop krijgen cursisten hierbij behorende documenten.

  In het tweede deel van de workshop is er voor de deelnemers volop gelegenheid om zelf aan de slag gaan met het, met behulp van de Modusdisc, samenstellen van het modusmodel. Dit kan voor zichzelf of voor een client.  Hierbij is volop gelegenheid voor discussie, reflectie en het stellen van vragen.

 4. Praktisch

  De workshop duurt 4 uur. Er is per workshop plaats voor maximaal 10 deelnemers (minimaal 4). Als er sprake is van een online-workshop dan wordt hierbij gebruikt gemaakt van ZOOM.

  Inschrijven via deze link. Na betaling is jouw aanmelding definitief.

  Heb je belangstelling voor een workshop, maar bevat de planning geen passende datum? Laat het me weten en dan bekijken we wat mogelijk is. Een in-company workshop of een andere vorm van maatwerk is altijd mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.

 5. Planning

  De onderstaande cursusdata zijn beschikbaar:

  13 september 2024: 12:30 tot 16:30 uur

 6. Inschrijven Workshop Modusdisc
Workshop Modusdisc Mascha van Dam
Vanuit mijn Blog

Nieuws

In-compagny workshop “basis-conceptualisatie met de Modusdisc”
In-compagny workshop “basis-conceptualisatie met de Modusdisc”

Onlangs verzorgde ik bij Dimence een in-compagny workshop “basis-conceptualisatie met de Modusdisc”. Het was erg leuk om de workshop, ondanks corona, op een mooie locatie te kunnen geven. En wat

Geaccrediteerd door de Vereniging voor Schematherapie
Geaccrediteerd door de Vereniging voor Schematherapie

De workshop Modusdisc is onlangs geaccrediteerd door de Vereniging voor Schematherapie.De workshop is terug te vinden op de website van de VST onder de naam “casusconceptualisatie met behulp van de

Workshop Modusdisc

Bestel Online

 • Blog Workshop Modusdisc december 2020

  Workshop Modusdisc

  129,95 Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Adres:
Plevierstraat 4, 7491 CS Delden

Telefoon:
06-53712954