Modusdisc

Workshops

 1. Voor Wie?

  De workshop is bedoeld voor gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters (al dan niet in opleiding) en professionals die schematherapie (willen gaan) toepassen. Ook vaktherapeuten die werken met schematherapeutische methodieken kunnen aan de workshop deelnemen. Ik ga ervan uit dat de basiskennis met betrekking tot schematherapie bekend is (middels een afgeronde basiscursus schematherapie).

 2. Doel

  Centraal staat het leren gebruiken van de Modusdisc tijdens een schema-therapeutische behandeling. De deelnemers worden geïnspireerd om bij het werken met het Modusmodel gebruik te maken van het visualiseren van aspecten uit de schematheorie met behulp van de Modusdisc. Doel is om de samenhang tussen modi, schema’s en de basisbehoeften te verduidelijken en te visualiseren zodat dit gemakkelijker begrepen kan worden.

 3. Programma

  In het eerste deel van de workshop wordt uitgelegd hoe de Modusdisc werkt. Zo zal besproken worden wat het voordeel is van twee los van elkaar draaiende schijven, waarom de kind-kant verdeeld wordt in vier b’s, hoe de thermometer gebruikt kan worden en hoe de schemaschijven in het model geïntegreerd kunnen worden. Tijdens de workshop krijgen cursisten hierbij behorende documenten.

  In het tweede deel van de workshop is er voor de deelnemers volop gelegenheid om zelf aan de slag gaan met het, met behulp van de Modusdisc, samenstellen van het modusmodel. Dit kan voor zichzelf of voor een client.  Hierbij is volop gelegenheid voor discussie, reflectie en het stellen van vragen.

 4. Praktisch

  De workshop duurt 4 uur. Er is per workshop plaats voor maximaal 10 deelnemers (minimaal 4). Als er sprake is van een online-workshop dan wordt hierbij gebruikt gemaakt van ZOOM.

  Inschrijven via deze link. Na betaling is jouw aanmelding definitief.

  Heb je belangstelling voor een workshop, maar bevat de planning geen passende datum? Laat het me weten en dan bekijken we wat mogelijk is. Een in-company workshop of een andere vorm van maatwerk is altijd mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.

 5. Planning

  De onderstaande cursusdata zijn beschikbaar:

  1 oktober 2021, 12:30 – 16:30 uur

 6. Inschrijven Workshop Modusdisc
Workshop Modusdisc Mascha van Dam
Vanuit mijn Blog

Nieuws

Hoe toegankelijker schematherapie bij autisme/add?
Hoe toegankelijker schematherapie bij autisme/add?

Afgelopen week stond deze vraag centraal in een overleg met al mijncollega’s van het team Ontwikkelingsstoornissen. Ons doel was om doormiddel van goede afstemming tussen de verschillende disciplines diegelijktijdig betrokken

Terugblik Workshop ”Haal meer uit de Modusdisc”
Terugblik Workshop ”Haal meer uit de Modusdisc”

Gisteren de eerste digitale workshop Modusdisc gedaan via Zoom. Daarin heb ik het gebruik van de Modusdisc uitgelegd zodat iedereen ermee aande slag kan in de therapieën. Ook nu bleek

Workshop Modusdisc

Bestel Online

Adres:
Plevierstraat 4, 7491 CS Delden

Telefoon:
06-53712954